dissabte, 18 de gener del 2014

REGALS AMB SENTIT!

Bones, com esteu?
Avui us volem parlar del fet de regalar, pensant amb el cap, allunyant-nos del consumisme.

Ara que ja hem passat els dies de Nadal, segur que molts de nosaltres hem dedicat llargues estones pensant: (...què li regalo, què necessita, què li farà il·lusió,...), a aquella persona estimada. Moltes vegades se'ns ajunta que volem que sigui una cosa original, útil i, a més a més, barata. A vegades, per no dir sempre, les coses més senzilles són les que acostumen a fer més il·lusió, i possiblement siguin molt creatives.

I de sobte, si el regal és per un adult, se'ns acut, ...podria fer-li jo el regal...i comencen a sorgir idees (àlbum de fotos, quadre, bufanda, collar,...) i també dubtes: no hi seré a temps, no m'arribarà el material, com ho faig? Caram! potser amb una mica de previsió hagués sigut a temps de fer-ho... bé, a la pròxima m'hi llenço, a la piscina!!

Ja no hi som a temps, de crear, així que haurem de comprar...

En el cas que els regals siguin pels més petits, ja que últimament hem fet uns quants regals a recen nascuts, us animem a que pensar bé què regalar que sigui: pràctic, útil i original.

- Informar-se!
Pensar com és la parella o la mare en qüestió ajuda molt i t'encamina cap a un tipus de coses o unes altres. Perquè li has de regalar una cosa que saps que potser no utilitzarà (per exemple: xumets, biberons, cremes, colònies, texans...)? Perquè és típic regalar-ho?  És tant fàcil com preguntar, saber quines coses volen tenir o de quines volen prescindir, per molt típiques que siguin...

- Tenir previsió!
Si ens decantem per la roba, recurs fàcil i pràctic, tothom acostuma a regalar roba de 0 a 3 mesos, o de 3 a 6 mesos (fins i tot tenint en compte l'època de l'any), per tant, arribaran a tenir infinitat de roba que potser no podran posar més d'una vegada al nadó i, sincerament, és una llàstima!! Per què no ens acostumem a regalar roba a partir de l'any? Creieu que el nen/a en qüestió ja no s'haurà de vestir? Sí, seguirà creixent però ja no en tindrà tanta de roba, perquè no hi haurem pensat...

- Tots eduquem!
Si volem regalar alguna joguina, pensem-hi bé! A les botigues t'hi perds, hi ha infinitat de coses atractives i divertides, però són totes útils i necessàries? O tornem a fer-ho perquè és típic regalar un peluix a un nen/a? Potser no ens n'adonem però tots acabem pensant el mateix i acaben tenint coses repetides i infinitat d'objectes que els pares s'hauran de veure amb la situació de què fer amb tot allò?
Per què no pensem en jocs i joguines que alhora siguin educatius? O fins i tot pensar en alló més quotidià i regalar-li una panera de tresors perquè el petit/a pugui anar descobrint el seu entorn, experimentant, d'una manera ben divertida.
Prometem fer-vos un post específic de la panera dels tresors, explicant ben bé els seus beneficis i característiques.

Bé, trobem que és important pensar bé què regalem i no oblidar-nos quina era la il·lusió inicial! Que no us faltin les idees i la creativitat us persegueixi sempre!!;)

Raquel i Maria




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada